Agenda


Over mij

Ms Abraham J.

Andries en Corry Fontijne
Border Colly Ashley

De Ruiter Trawler
(bouwjaar 1979)
Lengte 11.50, Breedte 3,80,
Diepgang 1.35

Registratie: 508 BN 1995
Callsign: PF4955
MMSI: 244780440

Email: abrahamj@fontijne.eu
abrahamj@fontijne.com

Blogarchieven

Diavoorstelling


Statistieken
Totaal aantal berichten:  84
Totaal aantal commentaren:  42
Bezoekers vandaag:  6
Totaal aantal bezoekers:  7183

Eind tellerstanden 7 september 2015

De eind tellerstanden sinds het vertrek uit Heenvliet op 10 mei 2015:

Motoruren:  363,3

Afgelegde afstand:  3498 km

Aantal sluizen: 421

Aantal tunnels: 8 (de langste 4,8 km)

Heenvliet dinsdag 8 september 2015 19 graden.

Hallo allemaal,

ja hoor we liggen weer in de thuishaven. Nadat we uit Breisach vertrokken zijn hebben we dagen gemaakt van 100 km. of meer. We gingen om 9.00 uur varen en keken of er een boot (binnenschip) aan kwam in de afvaart die ongeveer 16/17 km. liep, dan haakte we aan en in z’n kielzog voeren wij achter hem aan. Waarom deden we dat zo? Het varen op de Rijn is niet zonder risico en omdat de water stand ook op de Rijn één meter of meer lager stond moesten we goed op letten of we niet vast liepen, dus we voeren achter z’n schip aan en zwierden zo van rechts naar links (onder blauw varen). De Loreley viel ons een beetje tegen behalve de stroming maar omdat we achter z’n boot voeren hadden we daar weinig last van, de stroming was op een gegeven moment 21 km. en dat is echt wel een beetje te hard, dus ik Andries maar gauw geroepen en die nam het toen over. Verder heb ik de hele Rijn afgevaren omdat ik vroeger last had van onrust in m’n buik (als kind wagen ziek) is het nu toch ook wel zo dat op zeer onrustig water het toch weer gaat opspelen als ik dan vaar heb ik er geen last van. (Andries geeft grootmoedig het roer over) en bakt lekkere broodjes. We hebben steeds na ruim 100 km. varen in een haven gelegen maar zijn niet de stad ingegaan omdat we alle twee zoiets hadden hoe eerder we thuis zijn (jachthaven) hoe beter, allebei voelden we geen vakantie gevoel meer. Gisteren zijn we hier aangekomen nadat we in Tiel een dag rust hebben genomen en onze zoon Bram ons wilde opzoeken, dus zijn we maar lekker uit eten geweest (een aanrader Bistro de Buurvrouw). Wel vinden we het hier ontzettend koud maar dat is met de kachel wel op te vangen. Andries is nu aan de stuurkop bezig na een onderdeeltje gehaald te hebben en morgenochtend is de boegschroef aan de beurt. Verder is het net of je nooit bent weg geweest iedereen trekt weer aan je (specifiek aan Andries) allerlei afspraken vliegen om je oren. (je vraagt je af hoe het toch gemoeten had als we nog twee maanden waren weggebleven zoals het plan was???) Ja verder ga ik deze blog afsluiten met de woorden dat ik nog niet weet wat we volgend jaar gaan doen, Andries wil graag naar Berlijn maar ik weet het nog niet. (misschien is een rondje Nederland???)

In ieder geval de hartelijke groeten van de bemanning van de A.J.

Tellerstanden zondag 6 september 2015

De tellerstanden sinds het vertrek uit Heenvliet op 10 mei 2015:

Motoruren:  356,1 uur

Afgelegde afstand:  3399 km

Aantal sluizen: 420

Aantal tunnels: 8 (de langste 4,8 km)

Kehl zondag 30 augustus 2015 16.30 uur 36 gr.

Hallo beste mensen,

ik wil nog even een aanvulling geven bij Mulhouse. Ik ben vergeten te vertellen dat we vanaf sluis 8 naar sluis nr. 39 begeleiding hebben gehad van sluis personeel die de sluizen voor je opende en dicht deden. De sluizen daar op dat laatste stuk zijn namelijk wel elektrisch maar nog niet automatisch dus op een brommertje gaan ze een aantal sluizen met je mee, ze vroegen dan hoe laat je de volgende dag weg wilde dan stonden ze bij de sluis al klaar. Zo dat was de aanvulling. Ik schreef dat we in Kembs/Niffer zouden overnachten maar alles was vol dus dan moet je maar door en kwamen wij in Breisach am Rhein terecht 40 km. de Ober-Rhin op dat was niet helemaal de bedoeling maar achteraf was het wel fijn. Dinsdagmiddag waren wij er toen hoorden we dat er vrijdagavond vuurwerk kwam en zaterdag werden de wijnfeesten met kermis en heel veel eet en drink kraampjes geopend, dus ja daar wilden wij wel naar toe, je begrijpt het al wij zijn lekker blijven liggen. We waren ook heel erg moe en afgedraaid door het jakkeren op het Rhône-Rijn kanaal. Het was inderdaad oergezellig en later op de avond heel erg druk. Alle eet en drink tentjes werden druk bezocht. Ja en nu liggen we in Kehl net als in Breisach aan de ene kant van het water is het Frankrijk en de andere kant is Duitsland in elk geval zijn de Duitse dorpjes/stadjes véééél gezelliger dan de Franse. Maar goed helaas hebben we een probleem (hoe is het mogelijk) nadat de boegschroef kapot ging moest Andries natuurlijk veel meer zijn stuurwiel/roer gebruiken en nu lekt er op de één of andere manier de cilinderkop van het stuurwiel  en dan moet je afwegen ga je nu nog het Marne-Rijn kanaal op het risico dat het mis gaat, is wel veel groter, omdat je zo’n 80 sluizen krijgt waarbij je veel moet sturen. En als je de Rijn pakt (Loreley ook heel leuk) is het eigenlijk alleen maar in de jachthavens dat je moet manoeuvreren . Andries durft het niet aan om hem nu open te maken want als het iets ernstig is dan zit je met de gebakken peren, dichterbij huis is het niet zo’n probleem dan durft hij het wel. Dus we zijn nog vroeger in de buurt van ons huis dan gedacht maar blijven waarschijnlijk wel aan boord als het mogelijk is. Morgen gaan we richting Mannheim ongeveer 100 km hier vandaan, met het stroompje mee moet het lukken, daar kunnen we ook tanken. Lukt het niet dan gaan we ergens anders liggen. Hier is een ruime keus aan jachthavens. We liggen nu bij km. paal 295 en Vlaardingen aan 1013 ofzo dus nu kan je uitrekenen hoeveel kilometers we nog moeten gaan.

Hier is het hartstikke warm en lekker zonnig de groetjes en tot gauw.

De bemanning van de A.J.

Mulhouse 24 augustus 2015 15 gr. om 21.00 uur.

Hallo allemaal,

jullie zien het wel, ook hier loopt de temp. neerwaarts vandaag enorme stortbuien gehad. (de eerste regen overdag sinds de eerste maand)  We hebben wel wat regen s’nachts gehad maar verder helemaal niets dus we mopperen er niet over. Na vier pittige dagen varen met één dag met 20 en één dag met 24 sluizen zijn we best wel een beetje afgedraaid, zeker Andries die het zonder boegschroef moet doen en dat is best zwaar met die gekke sluizen hier, daar bedoel ik mee, geen één sluis is hier hetzelfde de één stroomt hier als een idioot de andere heeft de bolders op een verkeerde plek staan en dat is niet zo erg als je alleen vaart maar vaar je met twee schepen, dan is dat heel vervelend zeker als de voorste dan ook geen rekening met jouw houdt maar ja we hebben het weer gered en liggen nu in Mulhouse bijna op de grens met Zwitserland, we gaan morgen naar sluis Kembs/Niffer daar schijnt een kade te zijn waar we kunnen liggen, dan draaien woensdag de Rijn op richting Marne-Rijn-kanaal waar we een scheepslift overdwars krijgen die is jaren niet in gebruik geweest maar 3 augustus ’15 is hij weer in gebruik genomen (dus schoonzusje?)  Het Rhône-Rijnkanaal waar we varen is een combinatie van de natuurlijke rivier met stukken gekanaliseerde stukken en juist op die natuurlijke stukken was de diepte zo onregelmatig, het is ook niet zo dat alles netjes met boeien ofzo is aangegeven, nee je moet echt vanuit het boek en met je ogen alles uitzoeken, dan komt er nog eens mee dat ook hier de planten groei welig tiert (in het water) zodat, dat ook een vervelend iets is. Ik denk dat ook hier over vijf/zes jaar, als er niets aangedaan wordt de kanalen hier in Frankrijk niet meer begaanbaar zijn vanwege die plantengroei. Verder gaat het met ons goed en met het hondje gaat het ook prima.

Nu dat was het weer zo’n beetje het gaat jullie goed en de hartelijke groetjes van de bemanning van de A.J.

1 2 3 4 5 ...
Photo station