web analytics

Middelharnis 13-05-2017 15 gr.

Hallo allemaal,

Ja! de eerste dag van onze reis naar Frankrijk zit er weer bijna op. We zijn vanochtend om 10.30 uit Heenvliet vertrokken met lekker droog weer. Het tij  (dus de vloed stroom) hadden we vliegend tegen de snelheid lag zo tussen de zes en tien km. per uur met de toeren teller op zeventienhonderdenvijftig toeren dat is ongeveer honderd toeren minder dan we gewoonlijk varen maar met zo’n tegen stroom had het geen zin om harder te draaien (je moet op de kleintjes letten nietwaar?)  Maar goed, halverwege het Spui ging het regenen zeg maar hozen dus wij naar  binnen, dat gaat ook prima hoor Andries zet dan de camera aan die in de mast hangt dan zie je op de t.v. wat er achter je vaart. Nu is het dus nog niet zo druk op het water, dat is in het hoog seizoen wel anders. We zijn veilig naar Middelharnis over gestoken en aan de gasten steiger lag de boot van Dirk en Wilma ook een de Ruiter een maatje groter dan die van ons, die waren ze aan het laden want de boot was een half jaar op de kant geweest voor een flinke (zeer !!! flinke) knip en scheer beurt, van buiten helemaal geschilderd en binnen is er ook veel gebeurt Dirk is aardig bezig geweest petje af. Het is altijd leuk om weer bekende van de Ruiter club tegen te komen,  ook dit jaar missen we de club bijeenkomst in Amsterdam. Ja mensen de kop is er af, we gaan morgen naar Oude Tonge of gelijk door naar het Grevelingen meer, er is mooi weer voorspeld (boffen wij even). Wat ik wel miste met varen vanochtend was het rode bootje (Mapaloma) meestal vaart het achter ons, in ons kielwater maar dat moet nog even wennen. (snifsnif)  De kapitein van de Mapaloma stond wel  onverwachts op de Voornse sluis om ons uit te zwaaien  en heeft zeer leuke foto’s gemaakt.

Groetjes Corry en Andries

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.