web analytics

dinsdag 4 juli 2017  Villeneuve-le-Roi  28 gr.

Hallo beste mensen,

Alweer een week geleden maar het gaat allemaal prima hier!. Na Dormans zijn we verder de Marne afgevaren met wat minder weer ook lekker wat regen , goed voor de druiven en zo.

Maar goed met een paar tussen stop ’s zijn we naar Meaux gevaren en hebben daar het weekend door gebracht de was weer bijgewerkt en zon. zijn we de stad ingegaan daar was een heuse braderie (ben ik gek op dat weten jullie) en wat zag ik daar ??? Elfjes niet te geloven een hele stand vol nieuwe elfjes, ja dan ben ik verkocht dus zijn er twee zomaar in mijn tas gesprongen. (An heeft wel betaald hoor) In een winkel nog twee goudkleurige karafjes gescoord dus het was weer een leuk weekend. Maandag zijn we de Haute- Seine op gedraaid en ja dan merk je dat je in Frankrijk vaart op de kaart geven ze aan dat je er kunt tanken dan kom je daar geen pomp te bekennen, dus dat wordt weer door varen, en zo kwamen we aan 8 vaar uren. Om 5 uur maar aan een steigertje aan gelegd even voorbij een sluis en je gelooft het niet maar binnen een half uur lagen we haast helemaal ingebouwd door 6 of 7 grote en kleine binnenvaart schepen. Die gingen daar afmeren en een paar  gingen met elkaar   BQ-en, wij hadden echt zoiets van wat gebeurt er nu ? de een na de ander meerde af het was, vonden wij toch wel leuk als je dat meemaakt. Nu varen wij op de Haute- Seine richting Auxerre de route is iets gewijzigd het plan was canal de Bourgogne te varen maar vanwege onze diepgang durven wij dat toch niet aan we gaan nu tot Auxerre en dan terug tot de splitsing met de Petit Seine dan gaan wij een uitstapje maken naar Nogent-sur-Seine en weer terug naar de Haute-Seine. Daar pakken we dan canal de Loing / canal de Briarre/ canal latéral Loire met canal du Centre als laatste, dan komen wij weer op hetzelfde punt uit als de planning was.  Dit traject hebben we drie jaar geleden ook gevaren dus we doen het nog een keer alleen wat langzamer we blijven wat meer stil liggen met kortere vaardagen. Gisteren contact gehad met Henk (broer van Andries) die komen waarschijnlijk dit weekend op bezoek (leuk hé) Henk moest voor zijn werk toevallig in de buurt zijn. (haha) dus hij brengt Madeleine zat. of zon. (ook hij zelf ) naar ons en gaat in principe maandag werken en komt dan weer bij ons aan boord. Ze gaan dinsdag weer terug naar huis. Ja dit is het dan wel weer zo’n beetje, o, ja we liggen nu in een haventje waar we drie jaar geleden ook gelegen hebben toen was het net open en nu liggen er best wel veel bootjes, ook deze haven is begroeid met water planten en staat op de kaart als zijnde maar 60 cm. diep (waarschijnlijk door de planten) maar omdat we het herkende zijn we er gewoon ingegaan en liggen er heerlijk. Hiernaast in verbinding met deze plas ligt er een oefenbaan voor water skiërs en in de toekomst komen er nog meer faciliteiten bij.

Ik kan echt niet meer verzinnen dus ik stop ermee, groetjes en tot schrijf ’s de bemanning van de A.J.

1 reactie

    • Jenny Fennell op 04/07/2017 om 21:33
    • Reageer

    What an itinery! We are going gently along the Meuse – nearly at the border to Belgium. xxx

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.