web analytics

Auxerre. zondag 16 juli 2017.  Tussen de middag 30 gr.

Ja hoe moet ik beginnen? Ik schrok echt dat er toch echt 10 dagen tussen zitten ik heb maar één excuses dat de tijd verschrikkelijk snel gaat. Een kleine aanmaning ging hier aan vooraf want misschien hadden jullie dan wel nog langer moeten wachten.(Haha) Maar alle gekheid op een stokje we zijn na het geheime haventje (omdat de ingang nogal verstopt was) naar St. Mammés gevaren, daar konden we gelukkig tanken (dat is ook weleens nodig), daarna naar de Yonne dat was maar een paar km. eenmaal op de Yonne hebben we één overnachting gedaan in Pont-sur-Yonne daarna naar Villeneuve-sur-Yonne waar we met Henk en Madeleine hebben afgesproken ja ze zijn heus geweest hoor!  Het zat al een paar jaar in de pen maar nu zijn ze geweest. Henk is naar zijn keuring’ s adres gegaan en wij naar het volgende stadje. Het was reuze gezellig maar veel te kort en ja hoor weken zie je geen druppel regen en nu goot het. We zijn ’s middags nog naar het stadje geweest maar moesten terug, nog wel een glaasje wijn gedronken, in het een of ander gok zaakje, er was niets anders open op maandag middag, maar goed de volgende keer blijven ze misschien wat langer. We zijn een dag langer blijven liggen om, ja hoor daar komt ze weer ,, de was te doen”. O, ja dat stadje heette Joigny daarna woensdag dus naar Gurgy gevaren waar we een prachtig plekje hadden aan een steiger, dus wij dachten dat is een lekker plekje daar blijven we lekker liggen tot zaterdag na de Franse feestdag. Maar we vonden het wel vreemd dat niemand erbij kwam liggen (er kwam ook zowat niemand langs) maar toch! De volgende dag de 14e dus werd er al vroeg een race baan uit gezet die was voor de water scooter ’s de drijvende ballen gaven het circuit aan. Wat bleek alle dorpelingen waren uitgenodigd om achterop z’n scooter mee te gaan en zeker was het bedoeld voor de kinderen rijen en rijen stonden te wachten op hun beurt het zou drie uur duren maar helaas voor ons werden het vijf uur. Kijk op zichzelf was het best leuk maar die herrie die werd je zat. s ’avonds  werd het weer goed gemaakt met een prachtig vuurwerk lekker op het achterdek zittend en genietend van alles. Gurgy ligt 10 km. voor Auxerre met 5 sluizen erin, daar hebben net twee uur over gedaan dun nu liggen we in Auxerre aan een kade met wat restaurantjes voor de deur en je loopt zo de oude binnenstad in. Gisteren hebben we dat gedaan met ook twee kerken aan de buiten kant bekeken. Binnen kan niet vanwege het  hondje, we laten haar liever niet aan boord met deze warmte. We zitten nu op het achterdek met de bimini gekanteld en de zij flap eraan met een kopje koffie. (zie je ons zitten? Vast wel)  Het weer is hier een beetje benauwd wisselend bewolkt en zo heb je een lekker briesje en dan is het weer bloed heet. Het aantal sluizen blijft een beetje achter we staan nu op 160 dus dat gaat nog niet zo hard !. Morgen gaan we terug want inderdaad de berichten over de diepgang is ook bevestigd door de haven meester hier in Auxerre. We gaan nu terug naar St. Mammés en dan de route van het eerste jaar, daar weten we zeker van dat we er kunnen varen. Ja en dan nog het laatste nieuws Andries heeft mijn haar geknipt heelheelheel erg kort met de tondeuse op standje tweeëneenhalve centimeter  lekker makkelijk en ja het groeit vanzelf weer aan. (hoop ik)

Nou jullie zijn weer op de hoogte en wij groeten jullie vanaf de A.J.

1 reactie

  1. Ja het werd wel eens tijd om ons up-te-daten 🙂
    Gelukt met schrijven maar nu mis ik nog de foto’s !!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.