web analytics

Auxonne woensdag 23 augustus 2017

Hallo, hallo ja twee keer voor elke week één (hoe krijgt ze het verzonnen) maar goed hier weer een levens teken van ons, het gaat allemaal soepeltjes met nu heerlijk weer. Canal du Centre gaf ons veel leuke punten die we ons nog herinnerde van onze tocht drie jaar geleden. We hebben bij het plaatsje  Santenay gelegen daar lagen wij ook met Jenny+Adrian en hebben daar heerlijke wijn gekocht. (ik denk niet dat daar nog wat van over is als we thuis komen) daarna wisten we omdat we er met Jenny+Adrian geluncht hadden, bij het plaatsje Shagny een leuke plek om te liggen en An had al gezegd nou dan gaan daar vanavond lekker eten, nou vergeet het maar het restaurant was tot 22-8 gesloten en de kade was op 5 boten na helemaal leeg terwijl drie jaar geleden we nog aan een gras kant moesten liggen en ons met pennen vast moesten zetten. Daarna gingen we Saône op na een sluis van ruim 10 mtr. hoog. Wat we vreemd vonden was dat in onze herinnering een sluis was waar een bord stond zwemvesten verplicht, maar tot onze grote verbazing geen bord meer?? Maar wij wel uitsloverig natuurlijk met onze zwemvesten om paraderen HaHa.  Maar goed op naar Chalon-sur-Saône een hele fijne leuke gezellige stad en daar kwamen Oscar en Amelia op bezoek, Henk en Madeleine brachten bij hun bezoek regen mee en Oscar en Amelia brachten het mooie weer mee terug, want onderweg hadden ze zoveel regen gehad, wel voor een hele maand. (dit is maar een beetje onzin hoor!)  We zijn lekker de stad in geweest lekker geluncht en s `avonds  zijn we ook nog uit eten geweest heerlijk genieten zeg maar. En voor een nieuwsgierig zwagertje ik heb natuurlijk weer wat gescoord wat zou dat zijn ?? Een kaarsen kandelaar in tin kleur (hoe komt ze eraan) die in de buurt van Chalon gemaakt worden, dus een leuke herinnering.

Deze reis gaat zo ontspannen dat we per halte besluiten gaan we door of blijven we nog een nachtje? Daar door hebben we besloten om niet naar de boten lift in Arzviller met daar op aansluitend de rivier de Saar met daarna een stukje Moezel in Luxemburg naar Nancy en dan de Maas op naar huis, dat doen we nu niet, (dus dat houden we nog tegoed.) we gaan nu tot Nancy daar gaan we de Maas op naar huis. (we zijn nu al aan een stukje thuis reis begonnen)

We komen dan langs Stevensweert en wie wonen daar???? Ons zwagertje en schoonzusje (die elk jaar op de boot een weekje mee varen,) die dit jaar mogelijk bij Nancy aan boord zouden komen heen en terug naar Arzviller dan weer met de auto, die ze bij Nancy geparkeerd zouden hebben, naar huis  gaan, maar helaas dat gaat nu niet door, dus gaan wij maar naar hun toe, ook gezellig toch?  (broodje Paling) Wij liggen nu in Auxonne op de Saône km paal 233 en eindigen met km paal 406, daarna gaan we Canal des Vosges op, ook wel C. de L`Est branche Sud genaamd richting Nancy, we beginnen dan bij km paal 147 en bij Nancy waarschijnlijk nul, daarin zitten 93 sluizen omhoog. We zitten nu globaal genomen op ongeveer 350 sluizen met die hier op de Saône meegeteld dus dan nog die 93 erbij ook bij Toul en de Maas kunnen we nog wel wat verwachten maar het gaat lekker.

Ik ga stoppen het is buiten heerlijk weer en ga eens kijken of er een wijntje te vinden is. (2 uur in de middag hoor!)

Groetjes van de bemanning van de A.J.

PS: Het foto album de Reis 2017 is na langere tijd ook weer geupdate.

1 reactie

  1. Mooi berichtje weer Corry.
    En …… dat broodje paling is er als je hier aankomt!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.