web analytics

Girancourt  31-8-17

Hallo allemaal, nu netjes op tijd een berichtje uit Frankrijk. Inmiddels liggen we op canal des Vosges ongeveer halverwege en haast op de top van het kanaal. We zijn lekker opgeschoten doordat alle sluizen met de lage kant open stonden. Natuurlijk moesten we dan wel op het knopje drukken van het apparaatje dat we bij sluis één hebben gekregen. We hebben welgeteld vier tegenliggers gehad dus dat is erg weinig. We hebben de agenda van 2014 gevonden hier aan boord, en daarin stond dat we hier 13 sept hier ook lagen dus we zijn nu ongeveer 14 dagen eerder. We hebben wel een beetje door gevaren omdat de waterstand hier toch wel zo’n 15 á 20 cm lager is. Om het risico te vermijden dat er een vaar verbod gegeven wordt zijn we maar een beetje doorgegaan. We liggen nu een dag stil want ja hoor! Het heeft geregend en geregend vannacht, nu drupt het nog na, inmiddels is het wel flink afgekoeld. Als het morgen weer zo hard regent dan blijven we nog een dag liggen. Gisteren hebben we 27 sluizen gedaan van 3 mtr. hoog dat was best zwaar zo zwaar dat ik mezelf een maand vakantie heb beloofd om uit te rusten van alle vermoeienissen. (hahaha) we zitten nu op ongeveer 400 sluizen en krijgen er tot aan de grens met België zeker zo’n 100 erbij. (dan verdien ik toch wel een vakantie) door België met de Maas komen er vast nog wel meer bij.(ik heb nu geen zin omdat uit te zoeken we merken het vanzelf wel). De hond vind dit weer heerlijk voor het eerst kwam ze vanmorgen heel enthousiast  met een speeltje aandraven zo van kijk ik vind dat je maar eens met me moet spelen het is nu niet zo warm. Ze heeft het inderdaad erg warm gehad, vaak koelde we haar af, door onder het varen haar met het buiten water nat te sproeien en vaak hielp dat wel een beetje.  Om het verhaal af te ronden nog wat informatie over wat we zien als we varen dat is (ja nu komt het) water, bomen, koeien (daardoor zijn we heel vaak gestoken door steek vliegen, ze waren natuurlijk het gekste op mij, zacht vlees hé) maar goed we waren  aan het beschrijven wat we zien onderweg, sluis deuren en sluis deuren nu hoor ik jullie denken, maar dat wist ze toch, ja natuurlijk wist ik dat maar misschien wordt het een beetje saai, en mis ik Nederland een beetje. Alles hier is verwaarloosd, slecht onderhouden bomen die over het water liggen, geveld door een storm na eerst opgevreten te zijn door parasieten, schimmels e.c.t. de rest staat er erg zielig bij en dan denk zoveel werklozen waarom zetten ze die niet aan het werk, ze krijgen toch een uitkering dan is het probleem toch grotendeels opgelost. Er staan huizen bij de sluizen waar vroeger de sluismeester woonde die staan leeg en zijn totaal verwaarloosd die kunnen toch een beetje opgeknapt woorden met een moestuintje erbij en het leven kost je niets. Maar ik zal wel te simpel denken er zullen best wel haken en ogen aan zitten. Het is gelukkig niet mijn probleem maar ik denk er aan. Nu moet ik stoppen  met dit geleuter en ga ik verder met genieten van alles wat we meemaken. (ook dat doen we volop hoor!!!) Morgen varen we de trap af naar beneden dat betekent dat de sluis boven staat er in varen en dan zakken, dat is minder zwaar dan omhoog gaan.

Ik ga stoppen de hartelijke groetjes van de bemanning van de A.J.

1 reactie

  1. Jullie gaan wel heel snel, haha
    Maar geniet nog maar even, want voor je het weet ben je weer thuis!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.