web analytics

Toul donderdag 7 september 2017

Hallo   allemaal , hier een berichtje vanuit Toul. Ja hoor het was een stuk makkelijker en minder zwaar dan het eerste stuk, het ging allemaal voorspoedig tot het laatste paar sluizen er was er één die ging maar voor de helft open één deur dus, er zat precies een stok tussen de muur en de deur dus die ging niet open, wij zijn er maar tussen door gevaren met de stootwielen omhoog anders paste het niet en zijn verder gevaren, je moet zo lang wachten op iemand van de V.N.F. meestal ben je er zo’n half uur aan kwijt, toen naar de laatste sluis op het canal des Vosges waar we onze afstand bediening in moesten leveren, die moest je in een soort stalen box gooien daarna aan de stang trekken, maar dat werkte natuurlijk niet. Andries bellen en na een tijdje kwam er een goed gevulde dame ons redden (haha) Na deze redding kregen we een aantal zeer grote sluizen, als je daar dan in ligt dan zijn ze enorm maar dat komt omdat je zolang  in kleine sluizen hebt gelegen, dat je maatgevoel een beetje van slag is. Ja en dan komen we hier in Toul aan gaat Andries naar de V.N.F. omdat wij onderweg al berichten van een site van de V.N.F. hadden gekregen dat er op de Maas verschillende stukken gestremd waren maar wij natuurlijk optimistisch dat tegen de tijd dat wij er zijn is er geen stremming meer, maar dat was iets  té. Dus moesten wij de route aanpassen en gaan nu via de Moezel en de Rijn terug er zit niets anders op!! Als we maar thuis komen toch? Doordat er een sluis hier bij de haven gestremd is vanwege een nieuwe brug, liggen we hier nu drie dagen en gaan morgen weer verder richting Luxemburg.

Verder gaat alles zo’n zijn gangetje en wij doen jullie dan ook de groetjes vanaf de A.J.

3 reacties

  • Je schoonzus waar je al zolang op wacht ? op 07/09/2017 om 15:22
  • Reageer

  De Moezel ??? Eiswein ???
  Ik hoor goeie dingen.
  En mocht het niet lukken aan boord te komen dan kunnen we misschien de bestelling wel doorgeven ?
  Veel plezier en geniet lekker verder met An en Ash ?

 1. Avonturen!
  En dus iets te optimistisch. Maar het wordt dus toch de Moezel. Ook niet verkeerd, toch!? Maar jullie lopen dan wel een etentje mis, haha.
  Maar wie weet, wordt het toch nog een logeerpartijtje 🙂
  PS: ik reageer wat laat, maar was aan het klussen bij Henk!!

  • Jenny Fennell op 09/09/2017 om 16:47
  • Reageer

  Sounds like fun!
  We are in Mehelen – then onto Leuven for a couple of days – hoping the tidal stretch is not too difficult!
  J & A x

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.