web analytics

Duisburg 28-9-17

Hallo beste lezers ja het is een hele tijd geleden dat jullie iets van ons hoorden. Maar nu toch een berichtje. Het ligt voornamelijk aan mijn stemming om een blog te schrijven. (zeg maar dat ik sacherijnig word omdat het weer niet lekker is) Dat mag natuurlijk niet maar ik hou zo van een lekker zonnetje ’s avonds lekker op het achterdek met een lekker wijntje!!! Enzo. Na Toul zijn we na een paar overnachtingen Metz gegaan waar we ook 2 nachten hebben gelegen dan doen we de gebruikelijke dingen waarvan het de stad ingaan natuurlijk het leukste is. Na Metz zijn we in Schwebsange terecht gekomen en hebben daar getankt de diesel was daar 0,98 euro per liter dus lekker goedkoop en ook daar zijn we een dag extra gelegen, zo ook in Schweich dan de volgende 2 havens de volgende dag verder te zijn gegaan belanden we in Cochem daar zij we heerlijk de stad in geweest en weer een paar leuke dingen gekocht. In de haven van Cochem lag nog een Duitse boot de Muddi met Heinz en Gaby en daar zijn we verder de Moezel mee opgevaren. Op een gegeven moment vroeg hij of wij bij hem in de haven kwamen liggen en dat hij dan ’s avonds dan BBQ zou organiseren en dat deed hij dus heel gezellig tot in de late uurtjes en de nodige flessen wijn. Jammer genoeg moesten we om in Koblenz stad te komen met een bus en ook nog overstappen dat vonden wij een beetje lastig ook voor het hondje. Dus na twee dagen zijn we overgestoken (de Rijn) naar een jachthaven waar we al meerdere keren waren geweest, daar vaart een veerpontje en brengt je in 10 min. naar de overkant en later weer terug, dat was voor het hondje en ons veel prettiger. Ook daar weer heerlijk rondgewandeld met een terrasje zo hier en daar. Daarna volgden Mondorf en Düsseldorf met in Düsseldorf drie overnachtingen ook hier weer lekker rond slenteren gelukkig was het mooi weer. Toen heel toevallig kwamen we bij een winkel waar we al vaker zijn geweest, met Kerst artikelen nou dan weet je het wel Corry was al in de winkel, ik heb één Kerstding gekocht en één vogeltje dus dat viel wel mee. Andries een hele mooie riem heel bijzonder en twee armbanden van leer ook heel mooi. Ja en nu liggen we in Duisburg waar we nog nooit geweest altijd voorbij gevarenzijn,  maar nu hadden we zoiets van hier gaan we even kijken als het goed is liggen we in het centrum van de stad, je zou zeggen dat zie toch, maar we liggen in een diepe kom aan het eind van een werkhaven waar allemaal nieuwbouw omheen staat dus het is moeilijk om het te zien. Vanmiddag gaan we de stad in even kijken of het ook zo gezellig is. Het varen op de Rijn vind ik heerlijk met een snelheid van zo’n 18 km tussen de grote boten doorvaren en rekening houdend met onder blauw varen ja dat vind ik wel wat. Gelukkig mag ik van Andries varen omdat hij weet dat ik dat graag doe. Ja en dan zijn we haast aan het eind van de maand, en dat betekend dat we richting huis gaan en dat voelt ook weer goed aan, we zijn nu een half jaar op de boot, (de maand April waren we in de haven van Heenvliet) dus het wordt wel weer eens tijd, het is mooi geweest en goed. (An en ik leven nog steeds in goede harmonie en houden nog steeds van elkaar) (hoe is het mogelijk met zo’n kattenkop) Ja we zijn waarschijnlijk halverwege volgende week weer in Heenvliet en gaan dan met Bram het weekend naar het Brielsemeer met de maandag en dinsdag erbij. Jullie krijgen nog een blog met het aantal sluizen( 482+1 Heenvliet) tunnels/km./liters diesel enz. We hebben veel gezien en moeten dat nog een beetje verwerken.  Eén conclusie is wel terecht geloof ik en dat is dat door de verwaarlozing en onderhoud van de waterwegen in Frankrijk er over een paar jaar niet meer te varen is.

In ieder geval tot voor nu groetjes van de A.J.

1 reactie

  1. De een na laatste blog dus! Ik kan me er iets bij voorstellen dat je met k*t (zelf invullen …..) weer liever doorvaart dan “gezellig” het stadje ingaan.
    Maar inderdaad, jammer dat de Franse vaarwegen zo verwaarloosd worden. Op die manier houden ze de vaartoeristen weg.
    Ik kan me ook wel voorstellen dat je nu graag weer naar huis gaat. Het is mooi geweest. Jullie hebben toch genoten en genieten nog van de laatste kilometers, maar het is dan weer goed om na zes maanden je huis EN jullie zoon te zien.
    Nog veel plezier die laatste paar honderd kilometers!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.