web analytics

Vitry-le-Francois dinsdag 9 juni 2015 – 20 graden met een stevige frisse wind.

Hallo beste mensen na alweer een week een berichtje uit Frankrijk, de tijd gaat weer heel erg snel, we hebben het erg naar ons zin, de kanalen en sluizen lijken veel op die van vorig jaar maar de streek is wat groener met ook papaver velden er tussen,wat ze daar mee doen? Geen idee de kleur van die papavers is lila-achtig en normaal van maat. We liggen al twee dagen op een leuk plekje in dit dorpje en vieren vakantie op onze manier.(lekker luieren enzo) Wel hebben we eergisteren een verstopte wierpot gehad je moet dat ding hier elke dag leegmaken, vooral in de sluizen drijft er erg veel troep op en in het water, maar Andries heeft het weer verholpen.(de knappert)  Ja en vanmiddag waren we in het dorpje en gingen lunchen bij een Bistro, we bestelden een mixgril- spies en wat zat er ook aan? Een rolletje waarvan ik dacht dat zal wel iets van een slavinkje zijn dus ik neem een lekker hapje, Andries schrok zich een ongeluk zo gauw spuwde ik het weer uit wat een teleurstelling zeg, weet je wat het was? een rolletje pens, het smaakte echt  naar stront ongelofelijk wat een rot smaak dat die Fransen dat lusten nou ik niet en Andries heeft het maar niet geprobeerd, dat was wel een tegenvaller maar de rest was lekker.  Verder valt er weinig te melden we gaan nu Canal entre Champagne et Bourgogne op die is 224 km met 114 sluizen met wel tussen door ligplaatsen en dorpjes. Als we die gedaan hebben zijn we in St.Jean de Losne waar we vorig jaar ook zijn geweest. Maar eerst maar even dit kanaal afvaren en dan zien we welweer, geen idee hoelang we er over doen? We kijken wel.

Groetjes van de A.J.

2 reacties

  1. Je moeder kon er hartelijk om lachen!

    • Andries op 12/06/2015 om 07:57
    • Reageer

    Leuk dat ma er om kan lachen. Blijft ze lekker op de hoogte.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.