web analytics

La Madeleine 11 juni 2015 – 28 graden met zon.

 

Hallo allemaal, hier een wat vroeger berichtje van de A.J. (dan een week) het kanaal is schitterend je vaart hier echt door een prachtig gebied, met af en toe een paar koeien(nadeel steekvliegen) dan weer akkerbouw koren en maïs dan zie je weer een leuk dorpje, ja het is echt de moeite waard aan de ene kant, de andere kant en daarom hebben we er wel een beetje spijt van deze route, maar nergens stond of staat ergens vermeld het wordt je ook niet op de sluizen aan het begin vertelt dat er hier ontzettend veel planten groei in het water is, als ze (de VNF) er niets aan doen is volgend jaar het kanaal niet meer bevaarbaar. Ze hebben hier wel een soort drijvende grasmaaier varen maar die trekt het alleen maar los, dus alles zweeft hier door het water, met als gevolg een verstopte aanvoer slang van het uitlaat koelsysteem en een propvolle wierpot, ook vandaag was het weer raak je vaart een beetje op je hoede ook verloren we opeens snelheid, zat de propeller in de waterplanten vast dus gauw achteruit gedraaid toen kwamen ze weer los, ja en verder hebben we kikkers/ratten en een waterslang zien zwemmen. We gaan met sluizen elke keer zo’n drie meter vijftig omhoog en de omgeving is bergachtig met de Marne naast ons stromend. De sluizen zijn hier tot het randje gevuld dus mochten er mensen zijn die toch deze kant op willen/komen dan raden wij u/je aan om een paar rubberen slangen die een doorsnede hebben van ongeveer 15cm bekleed met zeildoek of zoiets  met bovenaan 2 ogen en daardoorheen een touw om aan de reling te hangen de lengte van die slangen hangt natuurlijk af van uw/jouw boot. Wij hebben er 4 aan elke kant en die zijn zolang dat ze 10 cm onderwater kunnen hangen en dan toch de stootrand beschermen als we gewone sluizen hebben hangen ze net boven water en zien we dat we een schuine kant of haast geen sluis kade hebben dan laten we ze zakken, er tussen hangen er stootwielen dit jaar wat dunnere 22 cm/74cm die fantastisch werken(gekocht bij een Duitse firma SVB) ze zijn er ook van 104 cm lang voor de voorkant bij het wegdraaien door de wind een extra bescherming.

Dit was het weer de hartelijke groeten aan u allen de bemanning van de A.J. 

2 reacties

  1. 11 juni is wel lang geleden, toch!?
    Het wordt weer eens tijd voor een nieuw verhaaltje.

    • Andries op 18/06/2015 om 23:03
    • Reageer

    Hoy Ype, feedback ontvangen en de blog is vanavond bijgewerkt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.