web analytics

Belleville vrijdag 26 juni 2015 – 20 graden 10 uur s, avonds

 

Vandaag is het een erg warme dag geweest zo ongeveer 30 graden we hebben zelfs onder het varen de zijkant van de bimini eraan geritst (dit jaar hebben we bij de bimini een aan ritsbare zijkant laten maken) omdat de zon zo warm  was dat we echt wel wat schaduw konden gebruiken. We varen nu zoals u/je weet op de Saône, dat is nu een heel andere rivier dan vorig jaar toen hadden we een sterk stromende rivier met boomstronken en ander drijfhout met ook nog somber weer, we hebben toen serieus overwogen om terug te gaan maar hebben toen toch maar doorgezet zoals vele van jullie wel weten. Maar goed het is nu echt heerlijk varen (je kunt het zelfs het Zwitser leven gevoel noemen) We liggen nu 55 km. voor Lyon waar we morgen heen gaan, daar blijven we misschien 2 nachten maar dat is nog niet zeker dat ligt een beetje aan het weer want als het erg heet is kun je beter varen dan dat je in een hete stad in een jachthaven ligt. Ashley heeft het hier erg naar haar zin en of ze nog van vorig jaar wat weet, ik weet het  niet maar we lagen hier nog maar net vast en ik zei tegen haar kom dan gaan we/zij dus zwemmen en roetsj weg was ze direct naar de plaats waar ze vorig jaar ook heeft gezwommen. Het is voor haar ook lekker om af te koelen. Dus morgen op naar Lyon en dan krijgen we de Rhône zo ongeveer 280 km. met 12 grote sluizen erin dan zijn we weer aan de Middellandse zee, we denken er ruim een week over te doen we zullen wel zien hoe het loopt. Tenslotte hebben we vakantie toch???    

Hartelijke groetjes van de bemanning van de A.J.

 

P.S.

De reden dat we naar Belleville zijn gegaan is dat we hier vorig jaar boven aan de straat/dijk een heerlijk restaurantje met een groot buiten terras, hadden gevonden waar we lekker buiten gegeten hebben. We zijn nu nog niet uit eten geweest want elke keer zei ik nee we gaan in Belleville eten want daar hebben ze een lekkere rosé met op de fles een glazen bewaar dop en die mocht je meenemen, dus op de terug weg hebben we ook een paar flessen voor onderweg meegenomen zodat we ook voor thuis doppen zouden hebben en Patricia wilde ook wel van die doppen (ze zijn niet heel bijzonder maar wel leuk) dus groot was onze teleurstelling dat het restaurant gesloten is (snif snif snif) dus geen lekker eten. (ja hoor maar dan zelf klaargemaakt) en geen doppen.    

 

 

3 reacties

  • Kwik & Flupke op 27/06/2015 om 20:47
  • Reageer

  Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben !
  Jullie zijn toch een stel BK’tjes 🙂 (Bofkontjes)
  Alleen jammer van de glazen dopjes – haha
  Groeten uit het superwarme (vandaag 38 gr ofzo) Sao Marcos da Serra

  • Andries & Corry op 27/06/2015 om 22:56
  • Reageer

  Wij vermaken ons best. liggen nu in Lyon. De temp hier was rond de 30 gr. Voor Ashley ook te warm. Verder alles goed. maandag verder richting zuid.

 1. He Andries, als je nu op je eigen site commentaar levert, lijkt het net of je veel reacties krijgt (geintje). De Daf verstuiverleidingen zijn trouwens inclusief een Vink Diesel vlag.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.